Salomon Select HV 90w sícipő

109 000 Ft

Kategória:

Online rendelés menete:

Miután kiválasztotta az adott terméket, kérem hívja nyitvatartási időben a

06 20 970 5555

telefonszámot, ahol kollégánkkal pontosan egyeztetjük az adott méretet, hogy jól legyen kiválasztva.
Ezután sms-ben vagy emailben elküldik nekünk a szállítási címet és az átvevő pontos nevét, és postai utánvéttel, a kiszállításkor kell fizetni.
Az átlagos szállítási idő 2-5 nap.

Leírás

Salomon Select HV 90 sicipő

Szélesebb lábfejkialakítás

90-es flexindex

4 fémcsat mikroállítási lehetőséggel

lábraformálódó belső bélés

legújabb Salomon sícipő fejlesztés

Az új sícipő vásárlásakor számos fontos tulajdonságra kell figyelni annak érdekében, hogy kényelmesek legyenek és megfeleljenek a síelési igényeinknek. Íme néhány kulcsfontosságú szempont:

 1. Illeszkedés: Az illeszkedés a legfontosabb tényező. A sícipőnek jól kell illeszkednie a lábadhoz, anélkül, hogy szorítana vagy lazán állna. Az illeszkedés kulcsfontosságú a kényelem és a síelési teljesítmény szempontjából.
 2. Méret: Ellenőrizd, hogy a sícipő mérete megfelel-e a lábméretednek. A sícipő méretét mindig ellenőrizd a gyártó mérettáblázatával, és próbáld fel őket a boltban.
 3. Flex: A sícipő merevségét flex értékkel szokták kifejezni. A flex érték meghatározza, mennyire merev vagy puha a sícipő. Kezdőknek általában alacsonyabb flexű sícipő ajánlott, míg haladóknak és versenyzőknek magasabb.
 4. Technológiai Jellemzők: Ismerkedj meg a sícipőben alkalmazott technológiákkal, például a hőformázható bélésekkel, különböző rögzítési rendszerekkel, valamint egyedi illeszkedést és teljesítményt elősegítő egyéb funkciókkal.
 5. Síelési Stílus: Válaszd ki a sícipőt a síelési stílusodnak megfelelően. Például, ha az All-Mountain síelést kedveled, válassz olyan sícipőt, amely sokoldalú és alkalmazkodik különböző terepviszonyokhoz.
 6. Bélés és Párnázás: Fontos a bélés minősége és a kényelmes párnázás, amelyek segítenek csökkenteni a nyomást és elnyelni az ütéseket.
 7. Flex Állíthatóság: Néhány sícipőn flex állíthatóság található, ami lehetővé teszi a síelők számára, hogy személyre szabják a sícipő merevségét a saját preferenciáik és készségeik szerint.
 8. Próbáld Fel: Mindig próbáld fel a sícipőket, és járj bennük a boltban. Figyeld meg, hogy nincs-e kényelmetlenség, és próbálj meg egy kis símozgást is.
 9. Szaküzleti Segítség: Ha bizonytalan vagy a választásban, kérj segítséget a sífelszerelés-szaküzlet munkatársaitól. Ők segíthetnek a megfelelő sícipő kiválasztásában az egyedi igényeid és síelési szinted alapján.

Egy jó minőségű és megfelelően kiválasztott sícipő hozzájárulhat a kellemes és biztonságos síélményhez. Ne siess a döntéssel, és mindig próbáld ki a sícipőket a vásárlás előtt, hogy biztos legyél abban, hogy megfelelnek az elvárásaidnak.

A Salomon Select női sícipők a minőségi alapanyagok, a kényelem, a teljesítmény és a női specifikus tervezés kombinációját kínálják. Bár a konkrét modelleken belül is lehetnek kisebb eltérések, itt néhány általános tulajdonság:

 1. Női specifikus tervezés: A Select női sícipők anatómiailag női lábakhoz és lábfejekhez vannak tervezve, hogy biztosítsák a megfelelő illeszkedést és kényelmet.
 2. Hőformázható bélés: A cipők gyakran tartalmaznak hőformázható béléseket, amelyek lehetővé teszik a sícipő pontos illeszkedését a viselő lábához.
 3. Szigorú kényelmi jellemzők: Az olyan technológiák, mint például a thermoformálható bélések és az állítható övek, segítik a kényelmet és a testreszabhatóságot.
 4. Szabadalom alatt álló technológiák: A Salomon gyakran alkalmazza szabadalom alatt álló technológiákat a sícipők tervezésében, például a Custom Shell technológiát, amely lehetővé teszi a cipő testreszabását a láb anatómiájához.
 5. Rugalmas választék: A Select sorozatban találhatók olyan modellek, amelyek kielégítik a különböző síelők igényeit, beleértve a kezdőktől a haladókig.
 6. Vízálló és szellőző anyagok: A sícipők általában olyan anyagokat alkalmaznak, amelyek vízállóak és szellőzők, hogy a lábak szárazak és kényelmesek maradjanak.
 7. Erős és tartós kialakítás: A Select sícipők általában erős anyagok felhasználásával készülnek, ami hosszú élettartamot biztosít.
 8. Könnyű súly: Az anyagok optimalizálása révén a cipők általában könnyűek maradnak, de mégis biztosítják a megfelelő támogatást és stabilitást.

Magyarországon talán a legszélesebb választékban minőségi férfi és női Atomic, Salomon, Head, Nordica, Fischer sícipők. A legújabb típusok minden fajta sítudásra, 80-120- as flexindexig.

Jelenleg több mint 300 pár női és férfi sícipő közül lehet választani, diszkont árakon, a lgújabb modellek közül is.

Minden márkaból tartunk keskenyebb és szélesebb típusokat, különböző keménységben, különböző sítudásra.

Mivel a sícipőket próba nélkül nem szabad megvásárolni ezért nálunk nyitvatartási ídőben hozzáértő szaktanácsadás mellett , fel is tudja próbálni, és kiválasztani a legkényelmesebb és a legjobban a lábához passzoló sícipőt.

Minden sícipő kicsit más belülről, elöl szükebb/ keskenyebb , bokánál eltérően tartó, vádli magasságban szélesebb/keskenyebb/alacsonyabb/magasabb és mindez ugyanolyan, papíron megegyező talpszélességnél, ezért isméteélten csak azt tudjuk tanácsolni, hogy sícipőt csak felpróbálás után szabad vásárolni.

Nálunk több mint 20 év sífelszerelés, sícipő árusítás után, minden márka legsikeresebb sícipőit tartjuk a síboltunkban, hogy egyszerűbb legyen a választás.

Egy hobbi síelőnek talán a legfontosabb része a sífelszerelésének a sícipő.

A megfelelő sícipő kiválasztása rendkívül fontos a síelési kényelem és teljesítmény szempontjából. Itt vannak azok a tényezők, amelyekre figyelni kell sícipő választásakor:

 1. Illeszkedés: A legfontosabb tényező az illeszkedés. A sícipőnek jól kell illeszkednie a lábadhoz anélkül, hogy szorítana vagy lazán állna. A túl szoros vagy túl laza sícipő kellemetlenségeket és akár sérüléseket is okozhat.
 2. Méret: Ellenőrizd, hogy a sícipő mérete megfelel-e a lábméretednek. A sícipőméret nem feltétlenül egyezik meg a mindennapi cipőméretemmel, így mindig kipróbálás előtt ellenőrizd a mérettáblázatot.
 3. Formázhatóság: A sícipők egyes modelljei lehetőséget kínálnak a hőformázásra, ami azt jelenti, hogy a sícipő anyaga hő hatására formálható, hogy jobban illeszkedjen a lábhoz.
 4. Flex: A sícipő merevségét flex értékkel szokták kifejezni. A flex alapvetően azt mutatja meg, mennyire merev a sícipő. A kezdők általában alacsonyabb flexű sícipőt választanak, míg a haladók és versenyzők magasabb flexűt.
 5. Használt Technológiák: Fontos megérteni a sícipőben használt technológiákat, például a lábfejet körülölelő rendszereket, hőformázható béléseket vagy speciális rögzítési mechanizmusokat. Ezek a technológiák segíthetnek a kényelmes és hatékony síelésben.
 6. Síelési Stílus: Az All-Mountain, freestyle, vagy versenysíeléshez különböző típusú sícipők állnak rendelkezésre. Válaszd ki a sícipőt a síelési stílusodnak és preferenciáidnak megfelelően.
 7. Lábformázat és Lúdtér: Figyelj a lábformázatra és az esetleges lúdtér problémákra. Néhány sícipő modell különböző lábformázati és lábproblémákra is kínál megoldásokat.
 8. Próbáld fel: Mindig próbáld fel a sícipőt, és járj benne a boltban. Figyeld meg, hogy nincs-e kényelmetlenség, és próbálj meg egy kis símozgást is, hogy érezd a flexet.
 9. Vásárlási Időpont: A sícipők a nap során kissé megduzzadhatnak a lábfej melegedése miatt, tehát a délutáni órákban vásárolj, amikor a lábad már egy kicsit megduzzadt.
 10. Szaküzleti Segítség: Ha bizonytalan vagy a választásban, kérj segítséget egy sífelszerelés-szaküzletben dolgozó szakértőtől. Ők segíthetnek a legmegfelelőbb sícipő kiválasztásában, figyelembe véve az egyedi igényeidet.

A sícipő kiválasztása személyes preferenciák és kényelmi tényezők függvénye, tehát mindig próbáld ki és győződj meg arról, hogy kényelmes és megfelelő a síelési szintedhez és stílusodhoz.